Cara mengganti [ menukar ] Nama dan Password P1 WiMAX

Sebelumnnya saya ucapkan "SALAM 1 MALEYSIA"  Pada kesempatan ini, saya ingin berkongsi sikit pengetahuan tentang macam mana nak ganti atau menukar Nama dan password WiFI P1 WiMAX. caranya sangat mudah hanya memakan waktu beberapa detik saja.

Oke sebelum nak ganti atau menukar Nama dan Password sobat, pastikan sobat tengah menggunakan talian internet ( milik sendiri ) yang hendak sobat tukar .

    Ta paya saya banyak cakap nanti ta paham pula"
Oke jum mulai:

Ikuti ja terus petunjuknya
Pertama

  1. Connet to http://10.1.1.254/
  2. Login  { Username : admin } { Password : admin123 }
  3. Cari atau Clik [ Networking ]
  4. Change atau ganti { Auto Defined } to { User Defined }
  5. Lepas tu Clik [ Next ]
  6. SSID : { Key in your New Wifi Name } tukar dengan nama pilihanmu
  7. Security Code/Mode : {Change atau ganti } to { WPA - PSK }
  8. WPAPSK : { key your New WifI Password } Nama Passwordmu - Digits or Above, tu terserah you.
  9. Clik [ Apply ] Tunggu sampai selesai sekitar 10 detik , } Done

Kejab Je kan,...
 Sebenarnya ini saya tahu karna kebetulan saye juga guna P1 
Sorry ye kalau bahasanya ta paham sangat sebab saya baru belajar cakap melayu hehe....

2 comments:

  1. kalau dah log in tp dia cakap log in fail.. camner plak ekk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemungkinan da dirubah kot, sebab tu cara lame.

      Delete

Jika ada sembarang pertanyaan silahkan komentar disini.